Mulkiyet

İSTANBUL’UN PENDİK İLÇESİ

Pendik, İstanbul’un en doğu bölgelerinden biridir. Marmara Denizi’ne komşu olması nedeniyle sakinlerine güzel bir manzara sunabilmektedir.

 Son yıllarda bu bölgedeki modern yapılaşmalar nedeniyle ev almak ve gayrimenkul yatırımı yapmak için en popüler bölgelerden biri haline geldi. Bu bölgede Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ve Kadıköy metrosunun bulunması bölgenin tercih edilmesindeki önceliklerden biri olabilir.

 Bu bölgedeki toplu ulaşım Pendik’in güçlü noktasıdır, İstanbul’un en büyük tren istasyonu olan Pendik İskele Deniz İstasyonu bu bölgedeki ulaşımın büyük bir kısmını karşılayabilmektedir. Pendik bölgesi, Kanyaraja Park Doğa Müzesi, Pendik Sahil Parkı, Çocuk Parkı, Kuş Parkı, Gözel Yalı Parkı, Portre Plajı, New Marine Alışveriş Merkezi, Dubai Alışveriş Merkezi, Alif, Esen Yalı’nın da bulunduğu İstanbul’un kıyı ve turistik bölgelerinden biridir. turistik alanlar. Pendik’tir.

 Bu bölgede bir mülk satın almak alıcıların ilk önceliği olabilir. Bu bölgede havaalanı ve tren istasyonunun yanı sıra metronun bulunması, bu bölgede mülk satın almayı alıcıların birinci önceliği haline getiriyor.

İstanbul’un Pendik ilçesi, İstanbul’un Asya yakasında, Marmara Denizi kıyısında, Tuzla ilçesinin sol tarafında, Kuchai şehrine komşudur. 1990’ların sonundan önce küçük bir kasabaydı. O zamandan beri modern bir şehir haline geldi.

Son yangın olayından sonra Paris’ten çevre mühendislerini davet etti.

Pendique, Parisli mühendisler tarafından yeniden inşa edildi ve şehrin ilk planlı kenti oldu.

İstanbul’un Pendik mahallesi 1960’lı yıllara kadar küçük bir balıkçı kasabasıydı. O dönemde kent sakinleri trenle Pendik’e gelir, tren istasyonunun yanındaki ünlü kasaptan et alır ve kentte piknik yaparlardı.

Pendik 1990’ların sonuna kadar hiç değişmedi.

Pendik ilçesi, İstanbul’un Avrupa yakasını Asya yakasına bağlayan Marmara Metrosu ile güçlü bir ulaşım ağına sahiptir.

Konut kompleksleri sakinlerine barınma ve istikrar konusunda yüksek teşvikler sağlayan eğlence parkları, süpermarketler ve alışveriş merkezleri, restoranlar ve oteller ve sinemalar bulunmaktadır.İstanbul’un Pendik ilçesi

İstanbul’un Pendik semtinde yaşamak

Pendik, bu şehrin en doğu noktasında, İstanbul’un Asya bölgelerinden biridir.

Pendik bölgesinin komşuları şunlardır:

• Güneyden Marmara Denizi ile

• batıdan Kartal bölgesi ile

• Kuzeybatıdan Sultan Bi Li bölgesiyle birlikte

• Doğudan Gobs bölgesiyle birlikte

• Kuzeyden, Şile bölgesindeki İstanbul şehrinin ormanları ile

Pendik bölgesinin yaratılış tarihi Pantichion adıyla anılan Roma ve Bizans İmparatorluklarına kadar uzanıyor.

Osmanlı döneminde ise şimdiki adı Pendik olarak değiştirilmiştir.

Pendik bölgesi 9 km’si sahil yolu olmak üzere yaklaşık 200 km’lik bir alana sahiptir.

Pendik bölgesi genel olarak engebeli bir bölge olarak bilinmektedir. İstanbul’un en büyük su kaynaklarından biri olan Ömerli, Pendik bölgesi sınırlarında yer almaktadır.

Pendik, Karadeniz’in yağışlı iklimi ile Akdeniz’in ılıman iklimi arasında bir geçit konumundadır.

Kış aylarında Balkan Yarımadası’ndan gelen kuvvetli rüzgarlar ve Karadeniz’den gelen yağışlı hava bu bölgede etkisini gösteriyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı bölgenin bir diğer önemli özelliğidir. Bu havalimanı 2010 yılında Türkiye’nin en başarılı turizm yatırımı ödülünü aldı.

İki önemli yatırım olan İstanbul Park ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ardından Viaport alışveriş merkezi inşa edildi.

Pendik bölgesine erişim

• Taksim Meydanı’na uzaklık 35 km

• Kapalı Çarşı pazarına uzaklık 33 km

• İstanbul havalimanına uzaklık 70 km’dir

• Sabiha Gökçen Havalimanı’na uzaklık 3 km

İstanbul’un Pendik ilçesi

Pendik bölgesinde sağlık hizmetleri

Pendik bölgesinde 23 sağlık merkezinin yanı sıra 1 aile ve anne sağlığı ve planlaması merkezi ile 1 tıp ve laboratuvar merkezi bulunmaktadır.

Marmara Üniversitesi’nin en büyük eğitim ve araştırma hastanesi olan Pendik, 540 yatak kapasitesiyle Asya yakasının en büyük hastanesi olarak hizmet veriyor.

Bu alanda 4 özel hastane, 8 poliklinik, 8 tıp merkezi, 100’den fazla doktorun görev yaptığı 5 diş kliniği, 41 laboratuvar, 2 diyaliz merkezi ve 144 eczane hizmet vermeye hazırdır.

İstanbul Pendik’te Yaşam

İstanbul Park, Pendik’te bulunan bir yarış pistidir.

Formula 1 ve MotoGP’yi kazandı. Toplam kapasitesi 120.000’in üzerinde olan viraj, yarış pistinin efsanevi köşesi olan 8. Viraj, diğer adıyla Diaabolika ile ünlüdür.

İstanbul Park’tan sonra birçok alışveriş merkezi ve otel inşa edildi.

Bölgeden ayrılan son proje ise Marnin Türk İstanbul Şehir Limanı. Marina olmasının yanı sıra çeşitli sektörlerden firmaların bulunduğu ticari bir alana da sahiptir.

Ayrıca deniz kenarında mutlu bir atmosfer sağlayan kafe ve restoranlar da bulunmaktadır.

İstanbul Pendik ilçesinin tüm mahalleleri

İstanbul’un Asya yakasında Pendik bölgesi. Marmara Denizi kıyısında, Kartal ve Tuzla mahallelerinde yer almaktadır.

Sibiha Havalimanı’na sadece 15 dakika uzaklıkta önemli bir bölge.

Pendik, yakın gelecekte önemli ölçüde artacak olan emlak fiyatları nedeniyle pek çok yerli ve yabancı yatırımcının mülk satın alma isteği duymasına neden olan, gelişmekte olan bir bölgedir.

Pendik, Marmara metrosu ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarına erişim açısından kilit bir bölgedir.

Marmara Denizi ve İdos Dağı ile çevrili alan.

Adalar, Bursa ve Yalova’ya da deniz ulaşımı bulunmaktadır.

Pendik Çarşısı

Cumartesi günleri bölge sakinleri için geleneksel etkinlikleri vardır. Sahil boyunca yer almaktadır.

Piyasada çeşitli ve ucuz ürünler sunulmaktadır. Pazarları ve alışverişi seviyorsanız Pendik Çarşısı güzel bir etkinlik olabilir.

Bütün gününüzü Pendik’te geçirebilirsiniz ama kesinlikle buna değer. Avrupa yakasına Kadıköy’den otobüs ve minibüs bulunmaktadır.

Alternatif ve daha hızlı bir seçenek olarak Kadıköy’den Kartal’a metroyla, oradan da dolmuş veya minibüsle Pendik’e ulaşabilirsiniz.

Pendik’te çok sayıda Bosnalı göçmen yaşıyor. Hatta bütün Boşnakların toplandığı bir mahalle var

Suho Meso adında kuru etten oluşan geleneksel bir yemekleri var. Boşnaklar genellikle Suho Meso’yu pirinçle, kuru fasulyeyle yiyip pişirmek için bir kenara koyar, tavaya yumurta koyar ve yumurtayı pişirirken Suho Meso’yu kahvaltıda yanına ekler.

Suho Meso’yu İstanbul’da sadece iki yerde bulabilirsiniz.

Gaziosmanpaşa ve Pendik. Gaziosmanpaşa’da kasaplarda, Pendik’te ise marketlerde satılıyor.

İstanbul ilinde bulunan, İstanbul’un Asya yakasındaki ilçeleri, Marmara ilçesinden.

Share the Post:

Related Posts