Mulkiyet

TÜRKİYE’DE GAYRİMENKUL SATIN ALIN

Türkiye, yalnızca içinde bulunduğu coğrafyada değil; Avrupa’dan geniş Afrika kıtasına ve Arap Yarımadasına kadar dünya genelinde popülerlik kazanmış oldukça tercih edilen bir emlak yatırım lokasyonuna dönüştü. Güneyinde upuzun ve altın kumlu plajları, doğusunun leziz mutfağı ve tarih kokan lokasyonları, kuzeyinin yemyeşil doğası ve özellikle metropol İstanbul’un bulunduğu Marmara bölgesinin kozmopolit kültürüyle Türkiye, yerleşmek için en ideal merkezlerden biri haline geldi. Eğer siz de Türkiye’de bir daire ya da ev satın almayı (apartment for sale Istanbul)  düşünüyorsanız, göz önünde bulundurmanızı önereceğimiz birkaç detayı sizinle paylaşmak istiyoruz.

Türkiye gibi dört mevsimin bir arada yaşandığı ve kozmopolit bir ülkede yaşamak istediğinizde, öncelikle hangi bölgeyi tercih edeceğinize en doğru şekilde karar vermeniz gerekir. (buy a real estate in turkey) İstanbul gibi büyük; Antalya gibi turistik ya da Artvin gibi doğa harikası bir şehir tercih etmek tamamen sizin kişisel özelliklerinize ve şehirden beklediklerinize göre şekillenecek bir seçim. Yaşam tarzınıza en uygun şehri belirlemeye çalışırken çevrimiçi araştırmalar yapabilir ya da aklınızdaki bölgelerde kısa süreli zamanlar geçirerek kararınızı netleştirebilirsiniz.

(buy a real estate in turkey) Türkiye’de yatırım amaçlı bir mülk alıyor iseniz bölgede kiralık mülk taleplerinin ne durumda olduğunu, mülklerin geçmiş dönemde ne kadar değer kazandığını ve ileriki yıllarda değer kazanma potansiyellerini ve ekonomik koşullar ile siyasi havayı da dikkate almanız gerekebilir. Bu noktada profesyonel destek almak hayat kurtarıcı olabilir; uzun yıllar bu işin içinde bulunan, geniş bir portföye sahip şirketlerle görüşerek bu konuda danışmanlık alabilir ve size en uygun konumdaki en ideal yatırımlık mülke erişebilirsiniz. Türkiye’nin en az büyük şehirleri kadar kozmopolit bir yapıya sahip olan emlak sektöründe, kendi yolunuzu bulmanız profesyonel danışmanlık hizmetleriyle çok daha kolaylaşır. Şehir merkezinde ve merkeze yakın dairelerinden, kırsal kesimde konumlandırılmış villalara, köy arazilerinde bulunan doğal çiftlik evlerinden deniz kenarında, iyot almaya doyacağınız yazlık mülklere ve hatta orman içinde inzivaya çekilebileceğiniz izole mülklere kadar onlarca farklı seçenek sunan Türkiye bu anlamda bir emlak cennetidir. Bütçenize uygun mülkü bulabilmek için de tüm bu seçeneklere ulaşabilmeniz önemlidir. Mülk fiyatları, konuma, evin ya da dairenin boyutuna, mülkün kendi özellikleri ile çevresinin yapısına, genel nüfus durumuna ve de sunduğu sosyal – ekonomik seçeneklere göre değişkenlik gösterir.

Türkiye’de yabancıların mülk satın almalarının önünde (buy estate in turkey) yasal bir engel bulunmaz ancak yerine getirilmesi gereken bazı prosedürler ve uygunluklar söz konusudur. Yasal yükümlülüklerin haricinde, kendiniz için detaylı bir araştırma ve mülk konusunda ayrıntılı bir analiz gerçekleştirmeniz önerilir. Bu noktada gereklilikler konusunda deneyimli bir emlak danışmanıyla çalışmak size zaman kazandırır. Mülkiyet, tapu doğrulama, uygunluk çalışması, inceleme, piyasa değeri gibi pek çok konuda uzmanlar size dilediğiniz gibi yardımcı olacaktır. Pazar koşullarını ve yasal yükümlülüklerinizi ne kadar iyi belirler ve bilgi sahibi olursanız, süreci o kadar kısaltabilirsiniz. Ayrıca, profesyonel destek alarak devletin yabancı yatırımcılara sağladığı damga vergisi ücreti, katma değer vergisi ve tapu vergisi gibi çeşitli ücretler ve vergiler konusundaki teşviklerin de faydalanabilir ya da olası ek ücret ve masraflardan önceden haberdar olarak hazırlıklı hareket edebilirsiniz. Özellikle İstanbul gibi (buy a real estate in turkey) mülklerin epey yüksek fiyatlardan satıldığı şehirlerde emlak danışmanıyla çalışmak en doğru yatırımı yapmak için atacağınız en önemli adım olabilir.

Türkiye’de mülk satın almadan önce dikkat etmenizi önerdiğimiz konuları sizin için şöyle sıraladık:

Türkiye’de mülk satın almayı düşündüğünüz bölgeyi detaylı olarak araştırmanız, yaşam alanınızda ihtiyaç duyacağınız hususların ne kadarını karşıladığını önceden değerlendirmeniz çok önemlidir. 

Satın almayı planladığınız mülk için en yüksek ve en düşük ne kadar para ayırabileceğinizi netleştirin. Mülkü almadan önce (buy property in turkey) ekstra masrafları (vergi vb.) hesaba kattığınızdan emin olmak adına muhakkak bir danışmandan destek alın.

Eğer almak istediğiniz mülk bütçenizi aşıyorsa ya da finansman desteğine ihtiyaç duyacaksanız faiz oranlarını ve masrafları detaylı bir biçimde karşılaştırın ve en iyi seçeneği bulduğunuzdan emin olun.

Türkiye genelinde geniş bir portfolyosu olan (buy property in turkey), satın alma süreçlerini sizin için en doğru ve faydalı şekilde gerçekleştirecek bir danışmanla çalışın.

Bu noktada Türkiye’de mülk denince akla ilk genel platformlardan biri olan Mulkiyet.com, sizin için, istek ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak mülk araştırması yapmanıza yardımcı olur. Sitemizde, mülk satın almadan önce mülklerle ilgili çevresel konulardan, ev veya projenin durumuna, iç özelliklerinden yapısal özelliklerine kadar pek çok bilgiye erişebilir, örnek mülkleri inceleyebilirsiniz. Bize e-posta ya da telefonla ulaşıp projeler hakkında detaylı bilgi alabilir, kendi önceliklerinize en uygun proje bulmamız adına kişisel isteklerinizi bize iletebilirsiniz.

Share the Post:

Related Posts