Mulkiyet

İSTANBUL GAYRİMENKUL

 İstanbul’da Satılık Gayrimenkul Satın Almak İçin Yasal Gereklilikler ve İpuçları

Hem turizmin hem de ticaretin en önemli merkezlerinden biri olan İstanbul, aynı zamanda gayrimenkul sektörünün de kalbi konumunda. Hızlı ekonomik büyümeyle birlikte nüfus artışı kaçınılmaz olarak artmakta ve buna bağlı olarak konut ihtiyacı da artmaktadır. Ekonomik koşullar yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ilgisini çekecek fırsatlar ve güzel alanlar yaratıyor. İstanbul’da yatırım veya oturum amaçlı mülk arıyorsanız bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi sahibi olmalı ve İstanbul’da satılık mülk ararken bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

Yabancıların İstanbul’da Gayrimenkul Alabilmesi İçin Yasal Gereklilikler

Gayrimenkul sektörü son dönemde artan fiyatlar ve yoğun talep nedeniyle oldukça hareketli. Yabancıların cazibe merkezi haline gelen İstanbul’da satılık mülk satın almak istiyorsanız bazı yasal gereklilikleri yerine getirdiğinizden emin olmakla başlayabilirsiniz. Akılda tutulması gereken temel gereksinimlerden bazıları şunlardır:

• Yabancıların askeri bölgelerin yakınında ev veya gayrimenkul satmasına izin verilmiyor. Bu nedenle mülk seçmeden veya yatırım yapmaya karar vermeden önce Tapu Müdürlüğüne başvurarak beğendiğiniz mülkün askeri ve güvenlik bölgelerinde bulunmadığını teyit etmelisiniz.

• Ülke genelinde yabancılara en fazla otuz hektar arazi satılabilecek. Bu rakam aynı zamanda ülke genelinde sahip olabileceğiniz maksimum toplam alandır.

• Yatırım veya oturum amacıyla alacağınız gayrimenkulün bulunduğu ilçenin yüzölçümünün %10’undan büyük olmasına izin verilmez.

• Ülkenizin Türkiye’de mülk satın alma yasağına tabi olmadığından emin olmalısınız. Bu konuda bilginiz yoksa Dışişleri Bakanlığından veya Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden de bilgi alabilirsiniz.

• Yabancılara mülk satışı için hazırlanması gereken tüm belgeleri toplayın ve hazır bulundurun.

Bir Emlakçıyla Çalışmak

İstanbul’da satılık mülk satın almak istiyorsanız ve prosedürlere aşina değilseniz veya süreçte kaybolacağınızı düşünüyorsanız, en iyi seçenek geniş bir portföye sahip, sizi bulabilecek deneyimli bir emlakçı ile çalışmaktır.

Bir emlakçıyla çalışmanın faydaları arasında, vatandaşlık haklarından vergi muafiyetlerine kadar mülk satın almanın pek çok avantajı hakkında bilgi edinmek ve emlakçınızın tüm hukuki ve bürokratik süreçleri halletmesine izin vermek yer alır. İstanbul’un en uygun lokasyonunu, bütçenize uygun gayrimenkul seçeneklerini ve ihtiyacınız olan finansman desteğini detaylı olarak görüşebilirsiniz. Böylece daha net bir yol haritası çizebilirsiniz. Çok daha uzun sürecek olan bu süreci tek başınıza çok daha az efor sarf ederek tamamlayabilir ve mülkünüze en kısa sürede kavuşabilirsiniz.

İstanbul gibi dünyanın en büyük metropollerinden biri olarak kabul edilen bir merkezde, gayrimenkul satın alma nedeninize uygun araştırma yapmak ve güvenilir bir danışmanlık hizmeti almak, sürecin şeffaf bir şekilde ilerlemesini sağlamak açısından önemlidir. Ekspertiz, fiyat tahsilatı, teklif sunumu ve vergilendirme ve belge toplama dahil diğer işlemlerin tamamlanabilmesi için mülkün hangi amaçla satın alınacağının belirlenmesi gerekir. Danışmanınız yatırım amaçlı gayrimenkuller için ayrı, konut amaçlı gayrimenkuller için ayrı ayrı çalışacaktır. Amaçların net bir şekilde belirlenmesi satın alma sürecinizin hızlanmasına katkı sağlar.

Realestatexpo.com.tr Türkiye’de Gayrimenkul Araştırmalarında Devrim Yaratıyor

İstanbul’da satılık mülk ararken Realestatexpo.com.tr dikkate alınması gereken en iyi platformlardan biridir. Platformda sunulan çeşitli seçenek ve hizmetler sayesinde ideal evinizi bulmak çok daha kolay. Ekibimiz sizin istek ve ihtiyaçlarınızı dikkate alarak tüm seçenekleri değerlendirecektir. İster yatırım amaçlı, ister oturum amaçlı gayrimenkul arıyor olun, hayalinizdeki gayrimenkulü bulup süreci sorunsuz bir şekilde yürütüyoruz. Tüm gayrimenkul ihtiyaçlarınız için e-posta veya telefon yoluyla bize ulaşın, önceliklerinize en uygun projeyi bulmanıza yardımcı olalım.

Doğru bilgi ve rehberlikle İstanbul’da gayrimenkul yatırımı yapmak akıllıca bir karar olabilir. Deneyimli bir acente ile çalışarak ve gerekli yasal gereklilikleri takip ederek İstanbul’da hayalinizdeki mülkü bulabilir ve başarılı bir yatırım yapabilirsiniz.

Share the Post:

Related Posts