Mulkiyet

TÜRKİYE’DE KONUT FIYATLARI / TÜRKİYE EMLAK FIYATLARI

Türkiye, Asya ve Avrupa arasındaki mükemmel konumu, elverişli toprakları, yaşanılabilir iklimi ve her türlü tatil imkânını sunan coğrafi avantajlarıyla dünyanın göz bebeklerinden biridir. Global olarak hem bir turizm hem de ticaret merkezi olmasının yanında son yıllarda yabancı yatırımcılar için epey cazip bir emlak cennetine de (turkey property prices) dönüşmüştür. Türkiye’de ev sahibi olma planı yapan yabancı yatırımcıların ve yalnızca ülkeye yerleşmek için ev arayışında olan yabancıların bu noktada en çok ilgilendikleri konuların başında, mülklerin konumları ve Türkiye’de ev fiyatları (house prices in turkey) gelmektedir. Burada genel bir fikir oluşturmak için Türkiye’de ev fiyatlarının son yıllardaki değişimlerini ve yatırım potansiyeli bakımından olası gidişat üzerine bilgiler bulabilirsiniz.

Türkiye’de emlak satın almak özellikle yabancı yatırımcılar için her zaman bir avantaj olmuştur. HER ne kadar iç piyasalarda kur yükselişleri hoş karşılanmasa da, yabancı yatırımcı için bu ekonomik koşullar ideal fırsatlar yaratmıştır. Özellikle belli oranda mülk satın alındığında vatandaşlık kolaylığı da sağlanması bilhassa Türkiye’de ev satın almak isteyen (house prices in turkey) yabacılar için oldukça cazip bir ortam oluşturmuştur. Eğer Türkiye’de ev satın almak istiyorsanız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, öncelikli olarak Türkiye genelinde gayrimenkul fiyatlarını (turkey property prices) öğrenip karşılaştırma yapabilmeniz için bir emlak danışmanıyla görüşmeniz işinizi kolaylaştırır.

Türkiye’de emlak sektöründe fiyatların genel durumu (house prices in turkey) oldukça cazip olmakla birlikte gayrimenkul satın almak istediğiniz bölgeye, şehre ve semte göre değişiklik gösterir. Buna rağmen emlak cenneti Türkiye’de her bütçeye ve her beklentiye uygun mülk bulmak mümkündür. Fiyat değişkenliği, turist yoğunluğu, yabancıların emlak talepleri, ekonomik güç ve arz talep oranı gibi faktörlere bağlanabilir. Türkiye genelinde gayrimenkul fiyatlarını (turkey property prices) etkileyen pek çok faktör olduğundan, mülk almadan önce detaylı araştırmalar yapmak en iyi seçim olacaktır.

Peki Türkiye’de hangi bölgede hangi bütçelere uygun mülkler bulunabilir? Genel olarak bir çerçeve çizebilmek adına örneklendirmek gerekirse, Türkiye’de gayrimenkul fiyatlarının (turkey property prices) en yüksek olduğu şehirlerin başında İstanbul gelmektedir. Hem daire, hem müstakil ev, hem villa, alacağınız mülk fark etmeksizin genel piyasanın en lüks ve aynı zamanda yüksek fiyatlı evleri İstanbul’dadır ancak dediğimiz gibi, burada da her bütçeye uyacak fiyatlarda evler bulmak (house prices in turkey) mümkündür. İstanbul’u Ankara, İzmir gibi diğer büyükşehirler ve Antalya gibi turizmin yoğun olduğu kentlerimiz izlemektedir.

Emlakta en çok tercih edilen şehirler İstanbul haricinde Muğla, İzmir ve Antalya’nın denize yakın semtleri sayılabilir. Bu bölgelerde daha çok üst sınıfın tercih ettiği villa tipi evler, rezidanslar ya da çiftlik evleri bulabilirsiniz. Bu bölgelerin dışında daha bütçe dostu evler bulmak da mümkün ancak yabancı yatırımcılar ve şehre yerleşmeyi planlayan yabancılar Türkiye’de emlak satın almayı (turkey property prices) düşündüklerinde, çoğunlukla bu bölgeleri tercih ediyorlar. 

Türkiye’de ev satın almak üzere fiyat araştırması yapan bulmak (house prices in turkey) yabancı yatırımcılara bir müjde de vermek gerek: Pek çok yabancı yatırımcı mülklerini KDV ve diğer vergilerden muaf olarak satın alıp yatırımlarını çeşitlendirebiliyor. Türkiye genelinde bir konutu bulunan pek çok yabancı yatırımcı herhangi bir vergi ödemeden ev satın alabiliyor.  

Türkiye’de gayrimenkul fiyatları genel çerçevede artış gösteriyor olsa da almayı (turkey property prices), Türkiye genelinde bulabileceğiniz fırsat niteliğinde konutlar, finansman destekleriyle esnek ödeme planları ve taksitle ev satın alma gibi seçenekler sayesinde oldukça iyi tasarruflar sağlamanız mümkün oluyor.

Dünya genelinde emlak sektörü en gelişmiş ülkelerden biri olan Türkiye’de mülk satın alma (house prices in turkey) prosedürlerinden haberdar değilseniz, süreçleri uzman bir emlak danışmanından destek alarak kolayca ve rahatça sürdürebilirsiniz. Emlak denince işi asla şansa bırakmayan Mulkiyet.com sitemizde ihtiyaçlarınıza uygun, bütçenize uyacak, finansman desteği düşünüyorsanız bu konuda sorun yaratmayacak evleri kolaylıkla araştırabilirsiniz. Sitemizi ziyaret edip farklı seçeneklere ulaşabilir, geniş portfolyomuzu dilediğiniz gibi inceleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve hem bütçenize, hem ihtiyaçlarınıza ve hatta ailenize en uygun evi bulabilmenizde size yardımcı olmamız için bize e-posta göndererek ya da telefon yoluyla dilediğinizde ulaşabilirsiniz.

Share the Post:

Related Posts