Mulkiyet

TÜRKİYE’DE SATILIK EVLER

İki kıtayı birbirine bağlayan ve verimli toprakları, kozmopolit yapısı ile dünyanın göz bebeklerinden biri olan Türkiye, coğrafi konumu sebebiyle küresel anlamda her daim hem bir turizm hem de ticaret merkezi olmuştur. Doğal güzellikleri, harikulade plajları, yemyeşil ovaları, dağları ve doğa harikası orman arazileriyle pek çok zevke hitap eden bir coğrafyaya sahiptir. Bu doğrultuda emlak sektörünün de giderek parlayan yıldızına dönüşmeye başlamıştır. Eğer siz de Türkiye’de ev sahibi olma planı yapıyorsanız, göz önüne almanız gereken bazı konuları bu yazıda bulabilirsiniz.

Son yıllarda dünya genelinde tercih edilen bir emlak cennetine dönüşmüş olan Türkiye’de yatırım amacıyla ev satın almak istiyorsanız eğer (homes for sale in Turkey) bu konuda araştırmanızı, geçmiş değerlemeler ve gelecek tahminleri üzerine yapmanız önerilir. Mülk satın almayı planladığınız bölgede kiralık mülk arz talep dengelerine, mülklerin değer kazanma potansiyellerine, siyasi ve ekonomik açıdan mülk alacağınız bölgenin gelişimine kadar pek çok konuyu göz önünde bulundurmalısınız. Tüm bunlar oldukça zaman ve emek harcamak gereken şeylerdir ve bireysel olarak birden fazla yerde bulunup tüm bu verileri toplamanız hayli zaman alabilir. Bu yüzden kişiler ve kurumlar çoğunlukla, hem yatırım hem de oturum için mülk arayışına girdiklerinde profesyonellerle çalışmayı tercih ederler. Deneyimli ve güvenebileceğiniz bir emlak danışmanı size bu konu da hem zaman kazandırabilir hem de tasarruf sağlayabilir.  ve yerel ekonomik ve politik iklim gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir.

İster yatırım yapmak isterseniz de oturmak için bir mülk arayışında olun, yabancıların Türkiye’de ev satın almalarının (komes for sale in turkey) önünde bir yasal bir engel olmasa da, sizin kendiniz için dikkate almanız gereken bazı konular vardır. Örneğin, satın alma amacınıza bağlı olarak evinizin konumunu kendi ihtiyaçlarınıza göre seçmeniz önemlidir.

Yabancıların ev alma konusunda en çok tercih ettiği lokasyonlar İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler olsa da, Aydın, Antalya, Çanakkale gibi turizm ve doğal güzellik açısından zengin bölgelerimiz de revaçtadır. Özellikle yabancı yatırımcılar, kur sebebiyle epey cazip konumda bulunan konutları tercih etmektedir. Yatırımcıların dikkat etmesi gereken hususların haricinde, bireysel olarak oturum amaçlı ev satın almak isteyen yabancıların (homes for sale in turkey) da dikkat etmesini önerdiğimiz bazı noktalar mevcut. İşte bu konulardan bazıları şöyle sıralanabilir:

*Ev satın almadan önce finansman önemli bir meseledir. Henüz araştırmalara başlamadan önce bütçenizi belirlemeli ve gerekirse, finansman için kredi almanız durumunda ödeyebileceğiniz aylık kredi tutarını aşağı yukarı netleştirmelisiniz.

* Bireysel olarak ya da ailece ihtiyaçlarınızı ve evinizin bulunacağı konumdan beklentilerinizi net bir şekilde belirlemelisiniz. Evin nerede bulunması gerektiğine bu şekilde daha doğru karar verebilir ve evin satın aldıktan sonra pişmanlık yaşama olasılığınızı en aza indirebilirsiniz.

* Ülkeniz için Türkiye’de ev satın alma (homes for sale in turkey) konusunda herhangi bir kısıtın bulunup bulunmadığını önceden öğrenmek size zaman kazandıracaktır.

* Muhitinizi ve olası komşularınızın önceden gözlemleyin. Semtte yaşamanın size uygun olup olmadığına bu şekilde karar verebilirsiniz.

Tüm bu konuların haricinde işi emlak danışmanınıza bırakabilirsiniz. Türkiye’de ev satın alma ( homes for sale in turkey) süreci içerisinde durum tespiti, tapu doğrulama, ekspertiz işleri, vergi muafiyet koşulları ve hatta vatandaşlıkta kolaylık gibi konularla emlak danışmanınız ilgilenebilir.

Emlak sektörünün giderek daha da rağbet gören ülkelerinden biri olan Türkiye’de ev satın alma (homes for sale in turkey) süreçlerini bu şekilde destek alarak ve dikkat edilmesi gereken tüm bu hususları göz ardı etmeden yönetmeniz durumunda hayalinizdeki yatırım ya da oturum amaçlı satın aldığını mülkünüzün tadını çıkarabilirsiniz. İşinin ehli Mulkiyet.com sitemizde hem ihtiyaçlarınıza hem de beklentilerinize uygun olan ev araştırmasını kolayca yapabilirsiniz. Sitemizi ziyaret ederek binlerce farklı seçeneğe ulaşıp uzman portfolyomuzu dilediğiniz gibi inceleyebilirsiniz. Beklentilerinize ve bütçenize uygun ev ya da potansiyel evinizin bulunduğu projenin durumuna bakabilir ve hatta örnek dairelere de ulaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve kendinize, ihtiyaçlarınıza ve ailenize en uygun yuvayı bulabilmekte size yardımcı olmamız için bizlere e-posta ve telefon yoluyla dilediğinizde ulaşabilirsiniz.

Share the Post:

Related Posts