Mulkiyet

TÜRKİYE’DEKİ VERGİ TÜRLERİ

Türkiye’de vergiler : Bildiğiniz gibi vergiler bir ülkenin lokomotifidir. Aslında vergi ödeyerek ülkenizin büyümesine yardımcı olabilirsiniz. İşletmeler ve şirketler vergi ödeyerek aslında kendilerine yardım ettiler, çünkü vergi ödeyerek işlerini büyütüyorlar. Ayrıca vergi ödeyerek şirketinize ve işletmenize özel olanaklara sahip olabilirsiniz.

Türkiye ülkesi de bu maliyeti, bu hükümetle çalışan kişilerden doğrudan veya dolaylı vergiler alarak toplamakta ve ülke yönetiminin giderlerine harcamaktadır.

Türkiye’nin vergi sistemi çok hassas ve sistematik olup, ister Türkiye vatandaşı olun, ister yabancı Türkiye vatandaşı olun, ülkelerinde iş yapan kişilerden vergi alınacaktır.

Bu ülkenin vergilerini ödemezseniz başınıza çok şey gelecektir, dolayısıyla Türkiye’de ekonomik faaliyetiniz varsa bir hukuk danışmanıyla görüşüp ondan tavsiye isteyin.

Türkiye’de genel olarak vergi türleri aşağıda anlatacağımız 3 kategoriye ayrılmaktadır.

•Gelir vergisi

•Harcama vergisi

• Emlak vergisi

Emlak vergisi nedir?

Varlıklarınız üzerinden emlak vergisi alınacaktır. Örneğin Türkiye’de bu vergi türü gayrimenkul, miras, vakıflar ve genel olarak sahip olduğunuz her türlü mülk üzerinden alınacaktır.

Türkiye’de vergi yüzdesi 0,1’den 0,6’ya kadar tahsil edilecek. Yani boş bir arsanız varsa ve üzerinde inşaat yapılmamışsa vergiden muaf olursunuz.

Ve eğer bir konut mülkünüz varsa, mülkün toplam tutarının 0,1’ini bu ülkenin hükümetine vergi olarak ödemeniz gerekir; ayrıca ticari mülk sizin adınıza ise, toplam mülk tutarının 0,2’si kadar vergi ödemeniz gerekir. özellikler.

Eğer mülkünüz belediyeye ve metroya yakınsa neredeyse iki kat vergi ödemek zorunda kalıyorsunuz.

Türkiye’de bir daire satın aldıysanız hem alıcının hem de satıcının dairenin toplam tutarı kadar vergi ödemesi gerektiğini unutmayın. 8.4 ve vergi mülk fiyatına göre değişebilir. aklında tut

Gelir vergisi nedir?

Türkiye’de alınan en önemli vergilerden biri gelir vergisidir. Gelir vergisi sadece Türkiye’de değil, tüm ülkelerde hükümetler için çok önemlidir.

Genel olarak bu vergi, Türkiye’de çalışmaktan elde edilen ücretleri, ev kiralamadan elde edilen geliri ve hisse satışından elde edilen karı içermektedir.

Bu durumda ister Türkiye vatandaşı olup bir yerde çalışıyor olun, ister Türkiye’de ikamet edip SGK sigortalı olarak çalışıyor olun, vergi tarafınıza dahil edilecektir.

Sigorta primleri gibi vergilerin, maaşınız ödenmeden önce maaşınızdan kesildiğini unutmayın.

Bu durumda maaşınızı aldıktan sonra vergi ödemenize gerek yoktur.

Genel olarak gelir vergisi aşağıdaki tablo üzerinden hesaplanır.

Yıllık gelir miktarı Yıllık vergi oranı

İkinci yöntemde ise Türkiye’de bir şirket tescil ettirip çalışmaya başlıyorsunuz.

Bu durumda ödeyeceğiniz vergi şirketin net gelirinin yüzde 20 ila 25’i arasındadır.

Ayrıca şirket kirasının üçte birini vergi olarak Türk hükümetine ödüyorsunuz.

Gider vergisi nedir?

Türkiye’de sıklıkla uğraşmak zorunda kalabileceğiniz vergilerden biri de maliyet vergisi veya KDV’dir. Türkiye’de yaşıyorsanız, satın alma faturalarında KDV seçeneğini birçok kez görmüşsünüzdür.

Bu verginin oranı harcamalarınızın toplam değerinin %1 ila %23’ü arasında olmakla birlikte genel olarak süpermarket alışverişlerinde %18, kiralık araçlarda ise %23’tür.

Ayrıca Türkiye’de banka havalelerinden transfer ücreti tutarına bağlı olarak vergi kesilmektedir, sözleşme, sözleşme, senet ve yatırım ortaklığı evrakları gibi damga iptal hakkı ücret vergisini içermektedir.

Share the Post:

Related Posts