Mulkiyet

İSTANBUL’DA SATILIK GAYRİMENKUL

Hem turizm hem de ticaret bakımından önemli merkezlerden biri olan İstanbul, emlak sektörünün de kalbi niteliğinde. Ekonomik anlamda hızla büyüyen şehirde, nüfus artışı da kaçınılmaz olarak artıyor ve konut ihtiyacı buna bağlı olarak yükseliyor. Ekonomik koşullar özellikle yabancı emlak yatırımcılarının da ilgisini çekecek fırsatlar ve güzel alanlar yaratıyor. Eğer İstanbul’da yatırım ya da oturum amaçlı bir emlak arayışı içindeyseniz, bu konuda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi sahibi olmalı ve İstanbul içinde satılık emlak (property for sale in İstanbul) araştırırken bazı noktaları özellikle göz önünde bulundurmalısınız.

Özellikle son dönemde artan fiyatlar ve talepteki yoğunluk sebebiyle emlak sektörü epey hareketli günler geçiriyor. Yabancılar için giderek daha büyük bir cazibe merkezine dönüşen İstanbul’da mülk satın almak istiyorsanız (property for sale in İstanbul), bazı yasal gereklilikleri yerine getirdiğinizden emin olarak işe koyulabilirsiniz. Peki nedir bu yasal gereklilikler, sizler için açıklayalım:

  • Türkiye genelinde yabancılara mülk satışında bir engel yoktur ancak yabancılara askeri bölgelerin yakınlarında konut ya da taşınmaz satılmasına izin verilmez. Bu yüzden bir emlak seçmeden ya da yatırım yapmaya karar vermeden önce beğendiğiniz konutun askeri ve güvenlik bölgeleri içerisinde bulunmadığını Tapu Müdürlüklerine müracaat ederek teyit etmeniz gerekir.
  • Satın alacağınız mülkü seçmeden önce ülke genelinde yabancılara en fazla otuz hektar kadar araziye konumlandırılmış mülk ya da konut satışı yapıldığını bilmelisiniz. Bu rakam aynı zamanda ülke genelinde sahip olabileceğiniz maksimum toplam alandır.
  • Yine yatırımlık ya da oturumluk satın alacağınız mülkün, içinde bulunduğu ilçenin yüz ölçümünün %10’undan daha büyük olmasına da izin yoktur.
  • Eğer ülkenizin Türkiye’de herhangi bir konut alım yasağına tabi olup olmadığı konusunda emin olmalısınız. Eğer bu konuda bilginiz yoksa Dış İşleri Bakanlığı ya da Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden de bilgi alabilirsiniz. 
  • Tüm bunların dışında yabancılara mülk satışı konusunda hazırlanması gereken tüm belgeleri toplayıp hazır bulundurmalısınız.

İstanbul’da emlak satın almak (property for sale in İstanbul) istiyorsanız ve bu prosedürler konusunda bilgi sahibi değilseniz ya da bu süreçler içerisinde kaybolacağınızı düşünüyorsanız, en iyi seçenek deneyimli, geniş bir portfolyoya sahip, İstanbul içinde size en uygun olan konutu ya da mülkü bulabilecek bir emlak danışmanıyla çalışmak olur.

İstanbul’da emlak satın almadan önce (property for sale in İstanbul)  bir danışmanla çalışırsanız, emlak satın alarak faydalanabileceğiniz vatandaşlık hakkından vergi muafiyetlerine kadar pek çok avantajla ilgili bilgi edinip tüm bu işleri danışmanınızın sizin için halletmesini sağlayabilirsiniz. Emlak danışmanınızla birlikte İstanbul içerisinde size en uygun lokasyonu, bütçenize uyacak emlak seçeneklerini, ihtiyacınız doğrultusunda finansman desteği konularını detaylı olarak konuşabilirsiniz. Böylece daha net bir yol haritası çizebilirsiniz. Tek başınıza çok daha uzun sürecek bu süreci çok daha az eforla tamamlayabilir ve mülkünüze en kısa sürede kavuşabilirsiniz.

(property for sale in Istanbul) Dünyanın en büyük metropollerinden biri kabul edilen İstanbul gibi bir merkezde emlak satın alma sebebinize uygun olarak araştırmaların gerçekleştirilmesi ve sürecin şeffaf bir biçimde ilerlemesi için güvenilir bir danışmanlık hizmeti alınması hem siz hem aileniz bakımından büyük önem taşır. Mülk için ekspertiz yapılması, fiyat toplanması, teklif sunulması ve vergilendirme, evrak toplama da dahil olmak üzere diğer işlemlerin tamamlanması adına mülkün ne amaçla satın alınacağının belirlenmesi gerekir. Danışmanınız yatırımlık mülk için ayrı, oturum için ayrı bir çalışma yürütecektir. Amaçların net olarak belirlenmesi satın alma sürecinizin hızlanmasına katkı sağlar.

Türkiye’nin tüm bölgelerinde ve özellikle de İstanbul’da (property for sale in İstanbul) emlak denince akla ilk genel platformlardan biri Mulkiyet.com adresidir. Platformun sunduğu seçenek ve hizmetlerle ideal evinizi bulmanız çok daha kolay. İstek ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulunmayı ihmal etmeden tüm seçenekler değerlendirilir ve ister yatırımlık, ister oturum için olsun, hayalinizdeki mülk nmutlaka bulunur ve süreç sizin için en kusursuz şekilde halledilir. Emlak alanında her türlü ihtiyacınız ve sorunuz için bize e-posta ya da telefonla ulaşabilir, projeler hakkında detaylı bilgi alabilir, kendi önceliklerinize en uygun proje bulmamız adına kişisel isteklerinizi bize gönül rahatlığıyla iletebilirsiniz.

Share the Post:

Related Posts