Mulkiyet

TÜRKİYE’DE SATILIK VİLLA

Hem bir tatil cenneti hem de pek çok yabancı yatırımcının gayrimenkulde ilk tercihlerinde biri olan Türkiye, villa seçenekleri bakımından da oldukça zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Kendi ülkesi haricinde de bir villası olmasını isteyen pek çok yatırımcı ve aile, Türkiye’nin metropollerini ya da kıyı şeridindeki güzel kentlerini tercih eder. Yine de satın alım süreçleri ve evrak işlemleri bazı yatırımcıları ya da bireysel satın alım yapacak kişileri tedirgin edebilir ancak doğru adımlarla Türkiye’de villa satın almak (villa for sale in turkey) oldukça kolay bir süreçtir. Türkiye’de villa satın almayı düşünenler için hem seçenekleri hem de dikkat edilmesi gereken konuları derledik.

Diğer tüm mülk alımlarında olduğu gibi Türkiye’de villa satın almak (villa for sale in turkey) için de öncelikli olarak bütçenizi ve beklentilerinizi iyi belirleyip detaylı bir analiz yapmanız gerekir. Bütçe bütünüyle tek başına bir belirleyici faktör olmasa da önemli bir etkendir.

İkincil olarak yatırım amaçlı ya da oturum amaçlı tercih edeceğiniz villanın lokasyonunu belirlemelisiniz. Bu noktada amacınız da önem arz eder zira yatırım için farklı kriterler gözetmeniz gerekirken oturum için büyük ölçüde kendinizin ya da ailenizi ihtiyaçlarını dikkate alarak buna göre hareket etmeniz gerekir.

Türkiye’de villalar oldukça çeşitlilik gösterir ve özellikleri de bölgeden bölgeye, şehirden şehre değişir. Söz gelimi, Marmaris ya da Bodrum gibi tatil beldelerinden villa almak istediğinizde karşınıza çıkacak portfolyo büyük ölçüde lüks villalar ve yazlık evlerden oluşacaktır. Bu lüks muhitlerdeki fiyatlar da buna göre üst segmente hitap edecek ve daha lük özelliklerle donatılmış olacaktır. Böyle bölgelerde mülkün değerini denize olan mesafesi de belirler.

İstanbul ya da Ankara gibi büyük şehirlerden villa almak istediğinizde ise (villa for sale in turkey) karşınıza bu kez farklı gelir gruplarına hitap edebilecek seçenekler çıkabilir. Şehir merkezine uzak, biraz daha doğa içinde evler tercih edebilecekken, şehir merkezine daha yakın ve sosyal alanlara daha yakın konumda villa seçenekleri de bulabilirsiniz.

Bütçeniz ve muhitinizi belirledikten sonra lüks bir konut tipi olan villa için bu kez aradığınız özellikler devreye girecektir. Mimarisi, iç ve dış özellikleri, getirileri, sosyal olanakları gibi konular hesaba katıldığında villanız için beklentileriniz değişebilir. Örneğin, Bodrum çevresinde daha çok Ege’ye has tarzda, hem rahat hem de dikkat çeken yapılarla karşılaşabilirken, şehirlerde bulacağınız villalar, eğer süper lüks bir villa tercih etmediyseniz daha sade ve fonksiyonelliği ön planda tutan villalar olacaktır.

İşin içinde lüks girdiğinde elbette villanızın manzarasının da tam aradığınız gibi olmasını isteyebilirsiniz. Türkiye’de villa satın alırken (villa for sale in turkey) manzara konusunda epey şanslı olacağınız şüphesiz. İster sahil şeridinde ister şehirde villa alıyor olun, üst segmente hitap eden bu mülk tipi için her lokasyonun mutlaka en güzel yerleri tercih edilir ve kolaylıkla hoş bir manzara sunan bir seçenek bulabilirsiniz. Türkiye’de villa satın almak için (villa for sale in turkey) en ideal birkaç muhiti şöyle sıralayabiliriz: İstanbul, Ankara, Alaçatı, Kalkan, Bodrum, Fethiye, Yalıkavak, Turgutreis, Gömeç.

Bu kişisel tercihlerin haricinde, bürokratik ve daha ziyade yasal sayılabilecek, diğer mülk satın alma üzerine paylaştığımız postlarımızda da belirttiğimiz işlemler ve süreçler için, işlerinizi en doğru ve en kısa yoldan halledebilmeniz adına en iyi seçenek tecrübeli ve muhiti iyi bilen bir emlak danışmanıyla çalışmak olacaktır. Güvenilir bir emlak danışmanıyla hem vatandaşlık konusunda yapılan kolaylıklardan hem de vergi muafiyetlerinden haberdar olup bur fırsatlardan faydalanabilirsiniz.

Türkiye’de satılık villa  (villa for sale in turkey) portfolyosu denince size en kapsamlı seçenekleri sunacak olan Mulkiyet.com sitemizde hem ihtiyaçlarınıza uyacak hem de lüks beklentilerinizi karşılayacak villa araştırmalarınızı oturduğunuz yerden bile kolayca yapabilirsiniz. Sitemizi ziyaret ederek çok sayıda farklı seçeneğe ulaşıp kapsamlı portfolyomuzu dilediğiniz gibi inceleyebilirsiniz. Bütçenize uyacak, bunun yanında beklentilerinizi karşılayıp lüks ihtiyaçlarınızda doyum sağlayacak villanıza ya da potansiyel villalarınızın durumuna bakabilir ve şayet proje aşamasında bir mülk beğenirseniz örnek villayı da inceleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize uygun villanızı bulabilmek için bizlere e-posta ve telefon yoluyla dilediğiniz zaman kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Share the Post:

Related Posts